Kovaçevski: Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini Avrupa İttifakı Kazanacak
Başbakan Dimitar Kovaçevski, bahar aylarında yapılacak bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kazananın, kendi SDSM partisinin de parçası olduğu “Avrupa koalisyonunun” adayı olacağını söyledi.
Bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kuzey Makedonya’nın AB’ye entegrasyonunu savunan Avrupa koalisyonunun, anlayışının ve siyasi partilerinin adayı kazanan aday olacak ve ülkenin cumhurbaşkanı seçilecek. Daha sonra parlamento seçimlerinde Avrupa Makedonya’sından oluşan koalisyon ülkede bir sonraki hükümeti yeniden kuracak.
Seçimlerin spesifik performansına ilişkin olarak ise, koalisyon uyumu temelinde ve değerler sisteminin uyumlaştırılması temelinde yapılan bir program temelinde yapılan koalisyon anlaşmasının parçası olmaya devam edeceğini Kovaçevski belirtirken, “birçok koalisyon ortağından gelen teklifler var ancak hiçbiri bu kısımda seçenek dışı değil” dedi.
Kovaçevski, ülkede iki siyasi kavramın bulunduğunu, hükümetin koalisyon ortaklarının yer aldığı bir Avrupa cephesi ve ablukayı, izole bir devleti ve 11 yıllık tecridin bugünden daha düşük bir standartla tekrarlanmasını savunan ikinci bir kavram olduğunu sözlerine ekledi.