KÜLTÜR & SANAT

Kosova’nın Sesi Türk Kadın Korosu ve Sanatçılar Üsküp’te Konser Verdi

Kosova’nın Sesi Türk Müziği Kadın Korosu ve sanatçıları dün akşam Türk Hareket Partisi organizasyonuyla konser verdi.

Kosova’nin başkenti Priştine’de “Kosovanın Sesi” Sivil Tolum Kuruluşu Nisan 2007’de Türk azınlığından oluşan, yetenekli sanatçıları bir araya getirip ses, enstruman tek sözle müzik alanında her yaşa hitaben geliştirmeyi amaçlayan bir sivil toplum kuruluşudur.

Konser “Kosova’nın Sesi” Türk Müziği Kadın Korosuyla başladı. Koro 2015 yılında Sevim ve Ilir Berveniku yönetiminde 23 kişiyle faliyete başlamış beş yıl içersinde potporiden oluşan CD kayıdı, müziğiyle, enstrumanıyla, kıyafetiyle, Osmanlı’ya ait mimari eserlerini,  yani kültürel mirasımızı tanıtan bir klip çalışması da gerçeklestirmiştir.

Kadın korosunun ardından Kosova’dan en önemli ses sanatçılarından Egber Feyzullah, Cengiz Sungur, Hülya Zekir , genç yeteneklerden Ebrı Jılta gitarıyla birlikte Üsküp’te güzel anlar yaşattılar.

Ayrıca Priştine Gerçek Derneği’nin Kosova’da geleneksel Türk Kadın Kıyafetleri defilesi de yapıldı.

Kosova’nın güçlü seslerinden Sevim Baki Berveniku ise kapanışı yaparak, seslendirdiği şarkılar ile katılımcıları coşturdu.

Üsküp ile Priştine arasında kurulan bu köprü, eskilerin yad edilmesiyle birlikte, gelecekte eskisi gibi yine birlik ve beraberlik içinde programların devam edilmesi beklenilmekte.