SİYASET

Kosova Üsküp Büyükelçisi Dedaj Yine Rezillik Etti

Kosova’nın Üsküp Büyükelçisi Gjergj Dedaj, bugün Facebook hesabından yaptığı paylaşımla yeniden Türkiye, Türkler ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etti.

Tiran’da açılan 15 Temmuz Anıtının fotoğrafını paylaşan Dedaj, “Tiran’da Erdoğan Türkiye’sinin siyasi anıtına hayır. Orada Osmanlı İmparatorluğunun soykırımına, Tivar katliamına, komünizm mağdurlarına ve Kosova savaşı anıtları için yer vardır fakat asla Erdoğan Türkiye’sinin politikaları için değil” yazdı.

Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçiliği, Kosova’nın Üsküp Büyükelçisi Gjergj Dedaj’ın Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik düşmanca söylemlerini kınadı.Büyükelçilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kosova’nın Üsküp Büyükelçisinin Tiran’daki “15 Temmuz Demokrasi Parkı”nda bulunan anıtla ilgili yaptığı paylaşımda kullandığı mesnetsiz iddiaları ve Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan düşmanca söylemi şiddetle kınıyoruz. Bu son paylaşım, daha önce de ülkemiz aleyhinde açıklamalarda bulunan ve taşıdığı unvanın kendisine yüklediği sorumluluğun farkında olmayan Kosova’nın Üsküp Büyükelçisi Dedaj ile görüşmeme yönünde aldığımız kararın doğruluğunu göstermektedir. Dostlarımızdan beklentimiz, demokrasinin savunulmasında övünülecek bir sınav vermiş olan ülkemizin FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerine karşı verdiği kararlı mücadelede gereken dayanışma ve işbirliğini sergilemeleridir.”

Türk Hareket Partisi Genel Başkanı Enes İbrahim Gjergj Dedajın paylaşımını kınarken  şu ifadelere yer verdi:

“Kosova Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi görevini yürüten şahsın geçmiş dönemde yüce Türk milletine karşı yapmış olduğu hakaret ve ırkçı söylemlerine bugün sosyal medya üzerinden bir yenisini daha eklemiştir. Sözkonusu şahısın ne yazık ki hem bulunduğu konumdan hem de insanlıktan nasibini almadığını görmekteyiz. Bağımsız Kosova Cumhuriyeti ve vatandaşlarına olan saygımızın bir yana, bu zat’ın görevini tanımadığımızı belirtmekteyiz.” dedi

TDP Facebook sayfasında Beycan İlyas adına :

“Kosova Büyükelçisi Gjerg Dedaj, bir kez daha yaptığı paylaşımla ırkçılığını gözler önüne sermiştir. Türk milletine, Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etmiştir. Türk Demokratik Partisi olarak bu durumu kınıyoruz.
Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanlığının bu olay sonrası adımlar atmasını bekliyoruz.
Aynı zamanda Türkiye’nin dost ülke ve kardeş millet olarak gördüğü Kosovalı yetkililerin de bu şahsa karşı önlem almasını istiyoruz.
Kosova Büyükelçisini kınıyoruz ve bundan sonra da katılacağı herhangi bir toplantıyı TDP yetkilileri olarak terk edeceğiz !
Eğer ki bu paylaşımlarından dolayı özür dilemezse hem buradaki soydaşlarımız hem de Kosova’daki soydaşlarımızla birlikte bu şahsı Kosova Büyükelçiliği önünde protesto edeceğiz.”