BALKANLAR

Kosova Başbakanı Kurti: Hükümetin Düşürülmesi Amacı Sırbistan’la Toprak Değişimidir

Kendisine güvenoyu önergesinin başlatıldığı Meclis oturumunda bugün Başbakan Albin Kurti de uzun bir konuşma yaparak milletvekillerinin kendi işini kanıtlama fırsatı vermediğini söyledi.

Kurti, konuşmasında  Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi ile son görüşmesinde nelerden söz ettiklerini anlattı.

Kurti, Thaçi’nin kendisine birlikte Amerika’ya gidip Sırbistan ile  anlaşmaya varılmasını söylediğini  ve her zaman için Sırbistan’ı baştan çekmek gerektiğini anlattı.

Konuşmasında Hükümet Başkanı  hükümetinin düşürülmesi riski olarak gördüğü Kosova-Sırbistan arasında hazır bir anlaşma olduğundan emin olduğunu sözlerine ekledi.

Kurti,  “Halk PAN milletvekilerinden desteğimin olmadığını biliyor, fakat siz de  bu hükümetin halkın desteğine sahip olduğunu biliyorsunuz ve bu koronavirüs krizi durumunda  pandemi ile mücadele yerine hükümeti devirmeyi de eklediniz”.

“Hükümet  Kosova’nın bölünmesi amacı olan bir anlaşma yüzünden düşürülüyor. Bir anlaşmanın olduğundan eminim ve bunu Cumhurbaşkanı Thaçi de bizzat teyit etti”.

“Thaç birşeyi tekrarladı, vergiyi kaldır  ve Sırbistan ile anlaşmayı yapalım, Sırbistan’ı her zaman için başımızdan çekelim. Biz ikimiz halk tarafından seçildik.  Bu gibi zararlı pazarlıklar ise beni işbirlikçi yapamaz” şeklinde ifadeleri kullandı.

Kurti konuşmasında  50 gün içinde yaptığı işlerden de söz etti ve  eski Başbakan Ramush Haradinaj yönetimindeki eski hükümetin çok kararını iptaş ettiğini belirtti.

Hükümet Başkanı, “Düşünün  bir hafta işte olan bir hafta ise evinde oturan bakanlar vardı ve bu koronavirüsten değil yolsuzluktandı” dedi.

Hükümet Başkanı bu toplantıda  hükümetin düşürülmesi değil,  COVİD-19 virüsünün önlenmesinin önceliği olduğunu ifade etti.

Kaynak:Kosovahaber