BALKANLAR

Kosova Başbakanı Hoti, OHAL İlan Edilebileceğini Duyurdu

Başbakan Avdullah Hoti, COVID-19 nedeniyle olağanüstü hal ilan edileceğini duyurdu.

Başbakan Avdullah Hoti, belediye başkanları ile video konferasns aracılığıyla gerçekleştirdiği görüşmeden sonra sosyal medya hesabında böyle bir açıklamada bulundu.

Hoti, Covid-19 hastaları sayısındaki bu denli artışla olağanüstü hal ilan etmenin gerektiğini düşündüklerini belediye başkanlarına söyledi.

Hoti ayrıca Hükümet’in Hastane Klinikler Merkezi’nde (QKUK), bölgesel hastaneler ve özel hastanelerde ek sağlık kapasitesi yaratmaya, daha sonra testlerin bölgesel ve özel hastanelerde yapılmasına ve sağlık personelin ülke genelinde angaje olmasına kararlı olduklarını da belirtti.

“Polisin desteğiyle tedbirlerin uygulanmasını denetlemek için teftiş kurumlarının daha yakın koordinasyonuna ihtiyacımız olacak. Kosova Belediyeler Birliği bünyesindeki Belediye Başkanları Konseyi, COVID-19’un yayılmasının engellenmesi ve vatandaşların hayatlarının korunması mücadelede, olağanüstü hal de dahil olmak üzere,  Kosova Hükümeti’nin yeni tedbirlerini destekliyor. Olağanüstü hal, işletmelerin ve kurumların felci anlamına gelmez, ilgili kurumlara duruma karşı hızlı ve esnek önlemler alma yetkisi verir.” diye belirtti Başbakan Hoti sosyal medyadaki açıklamasında.