EĞİTİM

Konçe’de Öğrenciler Taşıma Sorunu Yaşıyor

Hafta başından beri Konçeli 66 öğrenci, öğrenimlerini gördükleri Radoviş “Kosta Susinov” ortaokuluna gidemiyor. Öğrencileri taşıma sorununun uzun zamandan beri süre geldiği bildirilirken, sorumluların Konçe ve Radoviş belediyelerinin önceki yönetimleri olduğu iddia ediliyor.

Kuzey Makedonya “Orta Öğretim Birliği” konu ile ilgili yaptığı açıklamada, öğrencileri taşıma hizmeti veren şirketlerin anlaşma sürelerinin bittiğini ve bu sebep ile taşıma lisanslarını kaybettikleri aktarılıyor.

Bu öğretim yılında Konçe’den Radoviş’e okumaya giden öğrencilerin ilk sorunu değil, aynı sorun hem geçtiğimiz yıl Kasım ayında, hem de ikinci öğretim yılının başında öeydana gelmişti. “Orta Öğretim Birliği” o zaman Konçe Belediyesi ile yaptığı görüşmeler neticesinde geçici çözüm bulmuştu.

Sürekli taşıma ve eğitim konularında mağduriyet yaşayan Konçe’li öğrenci ve veliler kalıcı bir çözüm istemekteler. Özellikle yerel yönetimlerden ve kendilerinin belediyelerdeki temsilcilerinden memnuniyetsizlikleri dile getirmekteler.