GÜNCEL

Kiliselerde Silah Mı Var ?!

Makedonya Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı günlük bilgilendirmesinde ilginç bir olay göze çarpıyor. İçişleri Bakanlığının resmi kayıt bülteninde Ohri bölgesinde bir köy kilisesinden silah çalındığı haberi geçiyor.

İçişleri Bakanlığı açıklaması özetle söyle: ‘’15.02.2017 tarihinde Ohri Polis Merkezine, Opeyntsa köy kilisesinde papaz olan D.G.(47)  telefon yoluyla hırsızlık ihbarında bulundu. İhbara göre 14.02.2017-15.02.2017 arasındaki gecede kilise ve kilisenin ek bölümünde yer alan kısıma zorla girilmiş ve içerisi dağıtılmıştır. Bu sırada içerisinde ruhsatlı Zastava marka silah ve 50 kurşum olan siyah deri çanta alınmıştır. İçişleri Bakanlığı olay ile ilgili incelemesini ve faillerin yakalanması için çalışma yürütüyor’’ denildi.

Kilisedeki silahın kimin üzerine ruhsatlı olduğu, kilisede hangi amaçla saklandığı konusunda açıklama yapılmaması birçok soruyu akıllara getiriyor.

Kamuoyunda eskiden beri kiliselerde ve özellikle manastırlarda silah bulunduğu gündeme getiriliyor. Sürekli islam karşıtı propagandanın yapılması, fakat kiliselerde silah bulunması son derece ciddi bir konu. Bir cami içerisinde silah bulunmasa kamuoyunun ne tepki vereceğini düşünmek bile istemiyoruz.