GÜNCEL

Kazakistan Üsküp’te Büyükelçilik Açacak

Kazakistan Dışişleri Bakanı Muhtar Tileuberdi bugün Kuzey Makedonya’ya resmi ziyaret gerçekleştirdi. Tileuberdi, Üsküp’te Dışişleri Bakanı Buyar Osmani ile bir araya gelip ikili ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdi.

Kazakistan Dışişleri Başkanı Muhtar Tileuberdi yaptığım açıklamada “Mevkidaşımla Kazakistan ile Kuzey Makedonya arasındaki ilişkileri güçlendirmek, işbirliğimizi siyasi, kültürel ve diğer alanlarda taşıma konusunda fikir alışverişinde bulunduk. İlişkilerimizi derinleştirmek için çaba sarf etmeye devam edeceğiz. Bu doğrultuda Cumhurbaşkanımızın kararıyla, gelecek yıl Üsküp’te Kazakistan Büyükelçiliği açacağız. Önümüzdeki dönemde işbirliği konusunda tarım ve gıda alanlarına ağırlık vermeyi düşünüyoruz. Ayrıca ikili ekonomik ve ticari ilişkilere de odaklanacağız.” diye konuştu.

Kuzey Makedonya’ya resmi ziyaret gerçekleştiren Kazakistan Dışişleri Bakanı Muhtar Tileuberdi Meclis Başkanı Talat Caferi ile bir araya geldi.

Görüşmede Caferi Kuzey Makedonya ile Kazakistan arasındakim işbirliğinin dostluğa, karşılıklı anlayış ve çıkarlara dayalı olduğundan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Caferi Kuzey Makedonya’nın Kazakistan’ın uluslararası girişimlerini desteklediğini söylerken, bu dönemde Kuzey Makedonya-Kazakistan parlamentolar arası dostluk grubunun kurulduğunu söyledi.

Bu görüşmeden memnuniyet duyduğunu ifade eden Tileuberdi, Kazakistan’ın AB’nin büyük ticari ortaklarından olduğunu bu doğrultuda Kuzey Makedonya’nın AB sürecini destekleyeceklerini kaydetti.