GÜNCEL

Johannes Hahn Siyasi Parti Başkanlarıyla Görüştü

Üsküp’te siyasi krize çözüm bulmak amacıyla Makedonya’ya gelen AB’nin Genişleme ve Komşuluk İlişkilerinden Sorumlu Komseri Johannes  Hahn, siyasi parti başkan ve heyetleriyle Makedonya meclisinde bir dizi temaslarda bulundu.

BESA lideri Bilal Kasami ve heyetiyle görüşen Hahn, Arnavut Birliği lideri Ziadin Sela’yla da bir araya geldi. Ardından Hahn, Arnavutların Demokratik Bütünleşme Birliği Genel Başkanı Ali Ahmeti ile bir araya geldi. Toplantı sonrası basına açıklamalarda bulunan Ahmeti ”SDSM Genel Başkanı Zoran Zaev’e hükümeti kurma konusunda destek verdiklerini ve bu tavırlarından geri adım atmayacaklarını” ifade etti.

Zoran Zaev Hahn ile yaptığı görüşmenin ardından kameraların karşısına geçerek gazetecilerin sorularını cevapladı. Zaev ”amaçlarının Meclis Başkanını seçmek olduğunu belirtirken, hükümet kurma görevi vermesi için Meclis Başkanı mecliste çoğunluğun sağlandığını Cumhurbaşkanına bildirmesi gerek. Tüm siyasi partilerin bu konuda sağduyulu olacağından ümitliyim.” dedi. 

AB’nin Genişleme ve Komşuluk İlişkilerinden Sorumlu Komiseri Johannes HahnVmro-Dpmne Genel Başkanı Nikola Gruevski ile görüşme sonrasında açıklama yapmadı.