SİYASET

İstihbarat Müdürlüğünün Özel Yetkili Savcılığın Çalışmalarını Engellemesi Kabul Edilemez

ÖYS şimdilik Eriksondan dinleme ekipmanları için uzman bekliyor. Uzmanın nezaman geleceği bilinmiyor, ancak bu kurum hala çalışmalarında engelleniyor, bu konuları bilenlere göre suçluların bulunmaması için yapılıyor.

ÖYS’nin çalışmaları mahkeme kararına rağmen İstihbarat Müdürlüğü tarafından engellenmekte ve dinleme ekipmanlarından uzak tutulmakta. Bildiri ile açıklama yapan Erikson şirketi ÖYS’ye araştırma yapması için izin verilmesi gerektiği denildi. Aynı zamanda Erikson dinleme ekipmanlarının sahibi olmadığını ve onlarla herhangi bir çalışma yapmadığını açıkladı. ÖYS halen uzmanı bekliyor fakat nezaman geleceğini bilmiyor.

Üniverisite hocası Osman Kadriu yaptığı açıklamada mahkeme kararının İstihbarat Müdürlüğü tarafından engellenmesi ve uygulanmaması kabul edilemez. Bu tür engellemeler ÖYS’nin profesyonel bir şekilde çalışmalarını yapmasını engellemektedir, aynı zamanda çalışmalar da uzatmaktadır. Bu tavırlar İstihbarat Müdürlüğü yöneticileri yeni suç  işlemektedirler. Arka planda neler döndüğünü şimdilik sadece tahmin edebiliriz, ancak gerçekler sonradan ortaya çıkacaktır. Yasal ve yasal olmayan bütün bu dinlemelerin suçluları sistemin içinde aranmalıdır, suçlular kurumun içindeler ve görülen o ki burada sonuca ulaşacağız ve bu karma hukuksal sorun çözülecek.

Bugün  devletin savcıları Özel Yetkili Savcı Katitsa Yaneva’ya yönelik açık mektup gönderdiler. Onlar mektupta memnuniyetsizliklerini dile getirdiler, onlara göre Yaneva savcılık makamına yakışmayan profesyonellikten uzak çalışma yapıyor.

Savcılık gibi önemli bir makamda bulunanların  bu tür talihsiz açıklamalar yapması devlet kurumlarının nekadar siyasallaştığını göstermektedir. Devlet ve iktidar partisinin ayrı tutulmaması Makedonya’daki krizi daha da derinleştiriyor.