TÜRK DÜNYASI

Irak’ta Türkmen Bakan Atandı

Irak Devlet Bakanlığı görevine Türkmen Hiyam Köprülü atandı. Irak Bakanlar Kurulunun onayından geçen Köprülü’nün kısa süre sonra resmi görevine başlaması bekleniyor.

Irak’ta bugün Devlet Bakanlığı Görevine Türkmen Hiyam Köprülü’nün ataması yapıldı. Köprülü’nün Devlet Bakanı olarak atanmasının ardından Kerküklü Gazeteciler Reşat Salihi ve Özdemir Hürmüzlü, konu ile ilgili Kırım Haber Ajansına (QHA) değerlendirmede bulundu.

“KÖPRÜLÜ TÜM TÜRKMENLERİ BİRLEŞTİRDİ”

Kerküklü Gazeteci Reşat Salihi, Hiyam Köprülü’nün Devlet Bakanlığına atanması ile tüm Türkmenlerin birleştiğine dikkat çekerek, “Geçen dönemki adayımız Hasan Özmen Bayatlı vefat etti ve onun yerini doldurmakta biraz zorluk çektik. Şimdi ise çok şükür Hiyam Hanımı bu göreve getirebilme şansımız oldu. Irak Türkmen Cephesi milletvekillerinin onayı ile Hiyam Köprülü, Devlet Bakanlığı görevine getirildi. Bu Türkmenler için çok büyük bir başarı oldu. Bütün Türkmen milletvekillerinin birleşerek, tek bir kişi üzerinde anlaşmaya varması da Türkmenler açısından çok önemli bir adımdır. Türkmenlerin birleşmesine de vesile olan Hiyam Köprülü, Türkmen toplumunun Bakanlar Kurulundaki en büyük savunucusu olacaktır.” diye konuştu.