GENEL

İktidar 5 Yıldır Karayolları Şirketinde Yenileme Yapmıyor

Makedonya’daki iktidar 5 yıldır kamu kuruluşu olan ‘’Makedoniya Pat’’ (Makedonya karayolları) bünyesindeki insan kaynakları ve makinelerin yenilenmesini yapmıyor. Kuruluştan yapılan açıklamada çalışanların ortalama yaşının 55’in üzerinde olduğu bildiriliyor. Ayrıca kuruluşun makine ve çalışma aletlerinin 30 yıl eski oldukları, başta bu nedenle çok sık aralıklarla ağrızalandıkları belirtiliyor.

Makedoniya Pat’ın ‘’Otobanlar’’ bölümünün yöneticisi olan Borçe Sarcovski yaptığı açıklamada ‘’Geçtiğimiz birkaç yılda kurumdan birçok kişi yaş haddiden emekliliğe ayrıldı. Ayrılan kişilerin yerine yeni çalışanlar alınmadı. Ayrıca makinelerimiz çok eski ve sürekli ağrızalanmıyorlar. Kurumumuzdaki personel kendi çabaları ve uğraşlarıyla bütün aksiliklerin üstesinden gelmeye çalışıyor. İnsanüstü kişisel çabalarımızla kış şartları ile mücadele ediyor ve karayollarının temizliğini yapmaya çalışoyoruz’’ dedi.

Sarcovski ayrıca 5 yıldır hükümetten yeni iş alımı için izin istediklerini, en son 2016 yılının sonunda 120 kişilik yeni iş alımı izninin alındığını, fakat yasalar gereği araya Erken Parlamento Seçimlerinin girmesi ile bütün iş alım kararlarının dondurulduğunu, en fazla çalışma ve personelin gerektiği kış aylarında çok zor durumda kaldıklarını bildirdi.

Makedonya’da son birkaç senedir kış aylarındaki kar yağışları ile yolların kapanması, birçok vatandaşın mahsur kalması, köyler ile bağlantıların kesilmesi ve kazaların meydana gelmesi vatandaşları bezdirmiş durumda.

Follow by Email
WhatsApp