GÜNCEL

İbrahim: Fatmir Skender Merkez Jupa’da Türkçe Eğitimin Başlaması İçin Mücadelesi Vermiş Bir Hukukçudur

Türk Hareket Partisi (THP) Genel Başkanı Enes İbrahim, Anayasa Mahkemesi üye seçiminin görüşüldüğü Meclis oturumunda söz alarak muhalefetin Türk hakim Fatmir Skender’e yönelik söylemlerine karşı çıktı.

THP Genel Başkanı ve Milletvekili Enes İbrahim  söz alarak Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada VMRO DPMNE milletvekillerine yüklendi.

VMRO DPMNE’nin 11 yıldır iktidarda olduğunu anımsatan İbrahim, “En azından bir keresinde yargı sistemini değiştirmeye çalışsaydınız. O rejimin kalıntıları yüzünden ülke olarak hala sıkıntılarımız var. Geçmişteki bu faaliyetlerden dolayı Avrupa Komisyonu’ndan da olumsuz değerlendirmeler alıyoruz. Unutmayalım ki siz bahis yerlerindeki kişileri yargıç olarak getirdiniz.” diye konuştu.

Türk aday Fatmir Skender’in kendini yetiştirmiş kaliteli bir hukukçu olduğuna dikkati çeken İbrahim, “Anayasa Mahkemesi üyeliğine teklif ettiğimiz Fatmir Skender her şeyden önce bir insan hakları aktivistidir. Türkleri görmezden gelenler, Türk aydınlarını tanımalarını elbette beklemiyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Sadece Bayram ziyaretleriyle birlikte yaşama kültürü gelişmediğini söyleyen İbrahim, “Birlikte yaşama kültürü ancak herkesin karar alma mekanizmalarına dahil edilmesiyle, hepimizin ortak bir şekilde politikalar geliştirmesiyle, devletimizin çıkarları doğrultusunda birlikte katkı vermekle gelişir. Türk Hareket Partisi, VMRO-DPMNE’ye kıyasen her fırsatta devletin çıkarları doğrultusunda hareket etmiştir. Ancak stratejik hedeflere doğru giden yolda VMRO-DPMNE’yi göremiyoruz. Ülkede yaşayan Türk toplumu olarak bağımsızlık sürecinden günümüze kadar devletimize olan bağlılığımızı kanıtlamışızdır.” ifadelerini kullandı.

Follow by Email
WhatsApp