GÜNCEL

Hükümet, Trafik Cezalarını Azaltmaya Karar Verdi

Trafik suçu cezalarının artık  en düşük 15 avro ve en yüksek ceza 250 avro olacak. Hükümet dünkü 161.  oturumda, trafik suçlarının cezalarını azaltma kararı aldı, yani daha önce kabul edilen Suçlar Yasasına uyumun sağlanması için İçişleri Bakanlığı’nın bir dizi kanununa teklifler ve değişiklikler yaptı. Trafikte hayati tehlike içeren suçlar için verilen cezalar aynı kalacak.

Değişiklikler, sürücü ehliyetinin eski sürücüler için geçerliliğini 70 ila 75 yaş arasında uzatıyor. Yüksek gürültüye neden olan ve vatandaşların kamu düzenini ve  rahatsızlığını ve trafik ruhsatının süresi dolmuş araçlarını geçici olarak yoksun bırakma tedbirini getirmektedir.

Hükümet aynı oturumda, Sübvansiyon Çalışma Grubu’na İnverter Klima sübvansiyon uygulamasında Kumanovo Belediyesini  de şehirler listesine dahil etmeleri ya da belediyedeki gaz dağıtım sistemine katılmaları için vatandaşları ve yerel kurumları destekleyecek bir çözüm sunmalarını önerdi

Ayrıca Ekim 2019 ayından başlayarak, ülkedeki 210 bilim insanı ve 7 bilimsel enstitünün çalışanları % 25 daha fazla maaş alacak.