BALKANLAR

HÖH, Bulgaristan’da Anayasa Değişiklikleri Hazırlıyor

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkan Yardımcısı Yordan Tsonev, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “HÖH Meclis Grubu, Anayasa değişiklikleri hazırlıyor. Değişiklik önerileri konularında uzmanlarla birlikte yapılan çalışmalar sürüyor. Öneriler, Avrupalı ​​ortaklarımızın gereksinimleri ve tavsiyelerini içerecek” diye açıkladı.

Tsonev’in ifadesine göre, yasa değişikliği girişimlerinin ikinci grubu, yolsuzlukla mücadele mevzuatıyla ilgili olacaktır.

Milletvekili, “Partimizin uzun yıllardan beri bu konuda savunduğu görüşü, yolsuzlukla en önemli mücadelenin yolsuzluğu oluşturan koşullarının ortadan kaldırılması olduğu ve bunun mevzuattan başlaması gerektiği yönündedir. Bu konuyla ilgili ilk kanun tasarımızı sunduk” diye belirtti.

Tsonev, böyle bir yasanın kurum içi prosedürleri ortadan kaldıracağına inanarak, Kamu İhale Kanunu’nda, İş Ortamının İyileştirilmesi Hakkında Kanun’da, Kamu Maliyesi Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarıları, krize karşı vatandaşları desteklemeye yönelik kanun değişikliği teklifleri üzerinde çalıştıklarını da sözlerine ekledi. Tsonev’in ifadesine göre, amaç, insanların yüksek fiyatların ve ortaya çıkan enerji krizinin üstesinden gelmelerine yardımcı olmaktır.