BALKANLAR

HÖH Başkanı Karadayı, Bulgarlaştırma Süreci Kurbanı Kazim Paşa’nın Anısına Saygı

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi, koronavirüs salgını nedeniyle ülkede olağanüstü hal koşullarında uygulanan anti-salgın önlemlerin bir parçası olarak toplu etkinliklerin yasaklanmasından dolayı 1972 yılında zorunlu asimilasyon girişimi sırasında öldürülen Kazim İbrahim Paşa’nın anısına Ardino’nun (Eğridere) Byal İzvor (Akpınar) köyü meydanında geleneksel olarak gerçekleştirilen anma mitingini iptal etti.

HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı başta olmak üzere HÖH milletvekilleri, HÖH’lü Belediye başkanları, Belediye Meclis Başkanları ve Kazim Paşa’nın oğulları, Rodop köyünün merkezinde bulunan anıt çeşmeye ve 1972 yılında Bulgarlaştırma sürecinin ilk aşamasının uygulandığı sırada Kazim Paşa’nın silahla vurularak öldürüldüğü Dere Mahalle’de bulunan yere konulan anıt taşına çelenk ve çiçek sundular.

Anma töreninde Karadayı ile birlikte HÖH Kırcaali İl Başkanı ve Ardino Belediye Başkanı Müh. İzzet Şaban, Kırcaali milletvekilleri Adlen Şevket ve Erol Mehmet, Ulusal Meclis 42. ve 43.dönem milletvekilleri Müh. Erdinç Hayrulla ve Saliha Emin, Momçilgrad (Mestanlı) ve Çernooçene (Yeni Pazar) belediye başkanları İlknur Kazim ve Aydın Osman, Ardino, Çernooçene ve Momçilgrad Belediye Meclis başkanları Sezgin Bayram, Bedriye Gaziömer ve Ersin Ömer, HÖH Kadın Kolları ve HÖH Gençlik Kolları temsilcileri ve Kazim Paşa’nın oğulları olan İbrahim ve Basri Kazimoğlu kardeşler hazır bulundular.

Anma töreninde Byal İzvor köyü ve köyün Diamandovo Mahallesi imamları Arslan Hayrula ve Mümün Mehmet, Kazim Paşa ve tüm Bulgaristan süreci kurbanlarının ruhları için dua okudular. İki imam, sağlık şifa ve Bulgaristan ve tüm dünyada koronavirüs salgınının son bulması için dua ettiler.

Anma töreni, anti-salgın önlemlerine sıkı bir şekilde uyularak gerçekleştirildi.

Etkinlik, HÖH Ardino İlçe Yönetim Kurulu tarafından organize edildi