GÜNCEL

Gümrük İdaresi 30. Kuruluş Yılını Kutladı

Makedonya Gümrük İdaresinin kuruluşunun 30. yıl dönümü kutlama etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, Başbakan Dimitar Kovaçevski, Maliye Bakanı Fatmir Besimi ve hükümet yetkilileri, diplomatik misyon temsilcileri, devlet kurumları, iş dünyası, Gümrük İdaresi eski müdürleri ve konuklar katıldılar.

Gümrük İdaresi, 30. yıl dönümü vesilesiyle düzenlediği törende, devlet erkânına ve konuklara elde ettiği sonuçları, gerçekleştirilen reformları ve son otuz yıla damgasını vuran en önemli olayları hatırlattı. Kuruma katkı yapan kişi ve kurumlara teşekkür plaketleri verilirken; katılımcılar günlük gümrük işlemlerinde kullanılan kontrol yöntem ve metodolojiyi görme ile Gümrük İdaresinin toplumu korumadaki rolünü tanıma fırsatı buldular.

Etkinlikte konuşan Gümrük İdaresi Müdürü Slavitsa Kutirov: “Gümrük İdaresi, ülke bağımsızlığı ile bağdaşmakta olup, büyük bir gelişme dinamiği ile gelişerek vatandaşlara, iş dünyasına ve devlete gerçek hizmet veren kurum haline gelmiştir. Bugün, Gümrük İdaresi modern, teknolojik olarak gelişmiş hizmet veren, bölgede lider konumunda ve Avrupa Birliği üye ülke gümrükleri ile omuz omuza bir konumdadır” dedi.

Törende konuşan Başbakan Dimitar Kovaçevski ise: “”Gümrük İdaresi ve gümrük çalışanları, ülkemizle ilk temas noktalarıdır. Bu nedenle gelişmiş çalışma prensiplerini, ülkemizin uluslararası ticaretinin teşviki ve gelişimi için önemli koşuldur.” dedi.