SİYASET

Grubi: SDSM’dan Yazılı Teklif Bekliyoruz

11 Aralık 2016 seçimlerinden sonra Makedonya’da yeni hükümet hala kurulamadı. Cumhurbaşkanı İvanov’un Vmro-Dpmne Genel Başkanı Nikola Gruevski’ye hükümeti kurma görevi verdikten sonra, Vmro-Dpmne hükümeti kuramadı. Ardından Cumhurbaşkanı İvanov  61 imza getirecek olan partiye hükümeti kurma görevini vereceğini söyledi.

Demokratik Bütünleşme Birliği Milletvekili Artan Grubi dün katıldığı bir televizyon proğramında Sosyal Demokratlar Birliği yazılı olarak öneri ve tekliflerini sunduktan sonra, partisinin Zoran Zaev’e hükümeti kurma görevi alması için imza vereceklerini ve SDSM ile hükümeti kurup kurmayacağını karar alacaklarını söyledi.

Ali Ahmeti, Hanh ile yapatığı görüşmeden sonra, aynı talepte bulunmuştu. Sosyal Demokratlar Birliği Genel Başkanı Zoran Zaev ise Ali Ahmeti Nikola Gruevski’den yazılı olarak öneri ve teklifl istememesine rağmen, bizden önerilerimizi yazılı olarak istiyor. Bizim sözümüz sözdür, en kısa zamanda yazılı olarak plan, proğram, öneri ve tekliflerimizi Demokratik Bütünleşme Birliği’ne sunacaklarını söylemişti.