GENEL

Gorge İvanov Yıllık Konuşmasında Nüfus Sayımının Öneminden Bahsetti

Makedonya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Gorge İvanov,  yıllık konuşmasını Cumhurbaşkanlığı rezidansıntan yaptı. Yeni dönem meclisin hala işbaşı yapmamasından dolayı rezidansında yıllık konuşmasını yapan İvanov, Makedonya halkına seslendi.

Gorge İvanov konuşmasında sorumsuz siyasileri eleştirirken, devletin üniter yapısının hiçbir şekilde değişmesine izin vermeyeceğini” söyledi. Gorge İvanov, ” hiçbir zaman Makedonya’nın iki topluma dayalı bir devlet olmasına izin vermeyeceğim diyerek, Makedonya’da belli hakları talep etmeden önce Makedonya’nın nüfus sayımı yapması gerektiğini” belirtti.

İvanov ” Makedonya Cumhuriyetinde bir dilin resmi dil olması istatistiklere bağlıdır ve istatistikler elde etmek için sayımların yapılması şarttır. Makedonya’da en son 14 yıl önce sayım yapıldı. Bu her ülke için uzun bir süre. Sayım yapılmadan, istatistiklere bağlı olan haklar aranamaz. Yeni hükümetin en kısa sürede sayımları yapıp ne kadar olduğumuzu ve bazı siyasilerin talepleri ile sahadan çıkacak sonuçları görmemizi bekliyorum” diye konuştu.

Gorge İvanov’un konuşması Makedonya’da alay konusu olurken, araştırmacı ve siyasi bilimciler Gorge İvanov’un konuşmasını skandal olarak değerlendirdiler. Özellikle nüfus sayımının kendi partisi tarafından iptal edildiği konusunda hatırlamatlarda bulunan siyasi bilimciler, İvanov’un okuduğu yazının profesyonelce hazırlanmadığını ve bir Cumhurbaşkanına yakışmayacak bir konuşma olduğu medyaya da yansımış oldu.