SİYASET

(Flaş Haber) Enes İbrahim THP Genel Başkan Adaylığını Açıkladı

Türk Hareket Partisi’nin 19 kasım tarihinde düzenleyeceği 3.Olağan Kurultay yaklaşırken, partinin mevcut Genel Başkanı ve Dış yatırımlardan sorumlu Devlet Bakanı görevini yürüten Prof.Dr.Adnan Kahil kurultayda aday olmayacağını açıklamıştı. Kahil açıklamasında Makedonya Türk siyasetinde gençlerin önünün açılması gerektiğini vurgulamıştı.

Türk Hareket Partisi Genel Sekreteri ve milletvekili Enes İbrahim sosyal medya üzerinden bu pazar gerçekleştirilecek olan parti kongresinde Genel Başkanlığa aday olduğunu duyurdu. İbrahim’in yaptığı açıklama şu şekilde:

Türk Hareket Partisi Genel Başkanı Prof.Dr. Adnan Kahil siyasette gençlere yol açmaya, yeni fikirlere, taze kanlara ve enerjiye fırsat vermeye devam ediyor. Kendisinin aday olmayacağı kongre öncesinde siz dostlarıma, çalışma arkadaşlarıma ve kıymetli soydaşıma genel başkan adaylığımı duyurmak istiyorum. 19 Kasım’da, Üsküp’te partimizin toplayacağı kongrede Makedonya Türklerinin birlik ve beraberliği adına, fikir birliğine ulaşılması konusunda en iyisini yapmak için Türk Hareket Partisi genel başkanlığına aday olduğumu açıklıyorum.

Bugüne kadar şahsıma göstermiş olduğunuz destek ve güvenden dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum. Üstlenmeyi hedeflediğim bu kutlu görevde de beni yalnız brakmayacağınızı biliyor, hep birlikte Makedonya Türklerine daha güzel yarınlar hazırlayacağımızı ümit ediyorum. Makedonya Türklerinin saygınlığını geri kazanması konusunda gereken çabayı göstereceğimden hepiniz emin olabilirsiniz. Dargınlıkları, kavgaları, hırslarımızı bir daha açılmamak üzere toprağa gömmemiz gerekiyor. Kıvrak siyaset yerine ilkeli siyaset yapmaya devam edeceğimizi, duruşumuzdan taviz vermeyeceğimizden emin olabilirsiniz.

19 Kasım tarihinin tüm soydaşımız adına kutlu bir milat olmasını ve kurultay delegelerinin desteğini alacağımı ümit ediyorum.

En içten saygılarımla…”