SİYASET

FINANCIAL TIMES: ’’AB, Makedonya’daki Siyasi Liderleri Uyardı, Yaptırım Gelebilir’’

Dünyanın en önemli gazeteleri arasında yer alan FİNANCIAL TIMES, Makedonya’da yaşanan son siyasi gelişmeleri haber konusu yaptı. Sözkonusu haber ’’AB, Makedonya’daki Siyasi Liderleri Uyardı, Yaptırım Gelebilir’’ başlığı ile verilmiş.

Haberin içeriğinde iktidar partisi’nin (Vmro-Dpmne) etnik gerilim yaratığını ve iktidarın değişmesini engellediği yazılmış.

Haberde ayrıca : ’’Avrupa Birliği’nin bu Balkan ülkesindeki siyasi krizi sonlandırmak için görevlendirdiği arabulucular, ülkedeki siyasileri hükümetin kurulmasını engellemek ve etnik gerilim yaratarak yaptırımla ile karşı karşıya kalma riskinde bulunuyorlar. Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, meclis çoğunluğunun desteğini alan muhalefet lideri Zoran Zaev’e hükümeti kurma yetkisini vermeyi reddetti. Eski Başbakan Nikola Gruevski’nin müttefiği olan İvanov, ülkedeki etnik Arnavut azınlığa daha fazla hak vermeyi vaat eden Zaev’i, ülkenin egemenliğine zarar vermekle suçladı.’’ ifadeleri yer alıyor.

Diğer yandan haberde Avrupa Parlamentosu milletvekili İvo Vajgl’ın ’’Maliye konuları başta olmak üzere, AB yaptırım ve uyarı konusunda çeşitli araçlara sahiptir’’ ifadeleri yer alıyor.

FINANCIAL TIMES kendi AB kaynaklarından aldığı bilgiler doğrultusunda Makedonya’ya yaptırım uygulanabileceğini belirtiyor.