SİYASET

Enes İbrahim Yunanistan’la İmzalanan Anlaşmayı TRT Haber’e Değerlendirdi

TRT Haber’de yayınlanan Sıcak Nokta programında Makedonya’da FETÖ yapılanması ile Makedonya Cumhuriyeti ile Yunanistan arasında imzalanan anlaşma konu edildi. Konuyla ilgili TRT Haber’e değerlendirmelerde bulunan Türk Hareket Partisi Genel Başkanı ve Milletvekili Enes İbrahim ülkede FETÖ yapılanmasının ne kadar tehlikeli olduğunu anlatmakta sıkıntı çektiklerini, ancak 21 Aralık 2017 tarihinde Başbakan Zoran Zaev’in FETÖ’yü terör örgütü olduğunun söylemesinden sonra örgüt ile daha ciddi bir mücadele verildiğini söyledi.

İbrahim ”Yunanistan ile yürütülen müzakereler ve en sonunda imzalanan anlaşma ülke, bölge ve Türk toplumu için önemli bir gelişme olduğunu vurgularken, isim sorununun çözüm sürecinde parti olarak iştirak ettiğini” söyledi. Başbakan Zoran Zaev’in İlinden Makedonya Cumhuriyeti teklifine de karşı geldiklerini söylerken, sürece dahil olan ender saygın partilerden biri olduklarını ifade etti.

Enes İbrahim, Makedonya’nın NATO haricinde de başka bir alternatifi olmadığını ve en kısa zamanda NATO’ya üye olarak güvenli ülke statüne ulaşıp, ekonomik gelişim ile istikrarın sağlanacağını belirtti.