SİYASET

Enes İbrahim: Yerel Seçimlerde Bir Olmalıyız

Türk Hareket Partisi Genel Sekreteri ve Milletvekili Enes İbrahim 15 Ekim’de yapılacak olan yerel seçimler konusunda sitemize özel açıklamalarda bulundu.

İbrahim, ”umut ve heyecan içinde karşıladığımız yerel seçimlerin arefesinde 11 Aralık’ta gösterdiğimiz başarıyı hep birlilkte tekrarlamamız gerek. 11 Aralık’ta bir rejim yıktık! Rejim yıkmak hiç kolay olmadı. Yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte korku imparatorluğu dönemi bitti. Yeni hükümet göreve gelir gelmez, başlatmış olduğu reformlar ile birlikte toplum artık daha rahat bir nefes almaya başladı. Ülkenin demokratikleşme ve normalleşme süreci başladı. Refah ve huzur dolu günleri görmek hepimizin hakkıdır” dedi.

Milli Menfaatlerde Tek Yürek Olmalıyız

Enes İbrahim devamında ” şimdi sıra yerel yönetimlerdeki rejimi yıkmaya geldi. Kalbi Türk milleti için atan, gönlü adaletten yana olan, birbiriyle dertleşen, kucaklaşan hepimiz tek nefes, tek yürek olmalıyız. Ayrılıkta hayır yoktur. Gün rejime karşı birleşme günüdür. Birleşmenin adresi büyük Türk milletinin çıkarlarıdır. 11 yıldır Türkleri yok sayan bir anlayışla siyaset yürüten Vmro-Dpmne’ye yerel seçimlerde hep birlikte bir ders vermeleri gerektiğini ifade eden İbrahim, üzerimizde baskı kurmak isteyenlere, aramızı bozmaya çalışanlara, fitne çıkarmayı arzulayanlara da asla müsaade etmeyiz, etmemeliyiz. Maksadımız siyasi eleştiri yapmak değildir. Amacımız eleştiri olsaydı siyasi sorumluları yerden yere vuracak pek çok konu bulabilrdik. Ancak Makedonya’da ki Türkler olarak, hak ettiğimiz saygıyı, değeri geri kazanma ve toplumdaki konumumuzun düzelmesi için bir duruş sergilememiz kaçınılmazdır”ifadelerinde bulundu.

Rejimi Çökertmek İçin Bir Olmalıyız

Milletvekili İbrahim ayrıca ” hak, hukuk ve adalet yanında duruş sergilemekle birlikte Makedonya’da Türkler aradığı, özlediği ve susadığı huzura kavuşabilir. Vmro-Dpmne ve Nikola Gruevski rejimini tamamiyle çökertmeliyiz. Bu bağlamda hangi partiden olursa olsun, hangi görüşten olursa olsun, adalet, hak ve hukukun yanında durabilecek, şahsi çıkarlar peşinden değil, toplumsal çıkarlar veya milli menfaatler peşinden koşabilecek, ayrıştırıcı değil, birleştirici yönlerinin ön plana çıkacağı siyasilerimizi, aydınlarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı, dava adamlarımızı, 7’den 77’e herkesi rejimi çökertmek için bu kutlu yolda bizimle yürümelerine davet ettiğini” belirtti.

İbrahim son olarak vatandaşlara seslenerek ” gelin, 11 Aralık’ta yıktığımız rejimi tamamiyle bitirelim, huzurlu günlerde hep birlikte buluşalım. Makedonya Türkleri onurlu yaşamayı hak ettiğini” söyledi.