GENEL

Türk Dünyası Gençlik Forumu KKTC’de Düzenlendi

Türk Birliği Dayanışma Derneği’nin TC Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş himayesinde, TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin desteğiyle düzenlediği Türk Dünyası 1. Gençlik Forumu bugün Girne’de gerçekleştirildi.

Makedonya’dan Türk Hareket Partisi Genel Sekreteri ve Milletvekili Enes İbrahim, Ufuk Derneği Eski Genel Başkanı İlhan Rahman, THP Gençlik Kolları Başkanı Cabir Doko ve THP MYK üyesi Dr. Erol Ruşid katıldılar.

TC Başbakan Yardımcısı, Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Devlet Bakanı Tuğrul Türkeş, KKTC’de Türk Dünyası’ndan gelen gençlerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek, bilgi çağı olan 21. yüzyılda, Türk Dünyası gençlerinin çağın gerektirdiği bilgi ve donanıma ulaştırılması gerektiğini kaydetti.

Türk dünyasının ortak bir gelecek oluşturması için Türk devletleri arasında oluşturulacak gönül birliklerinin büyük önem taşıdığını belirten Türkeş, Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman  Türk Devletlerinin yanında olmaya devam edeceğini kaydetti.

Açılış konuşmalarını, Türk Birliği Dayanışma Derneği Başkanı Güven Arıklı, Makedonya’dan Türk Harekett Partisi Genel Sekreteri ve  Milletvekili Enes İbrahim, Azerbaycan  Cumhurbaşkanlığı  Gençlik Birliği Başkanı Vusal Guliyev, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ve TC Başbakan Yardımcısı ve  Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Devlet Bakanı Tuğrul Türkeş yaptı.

Bugün, “Türk Dünyası  Gençlerinin Ortak Sorunları ve Stratejik İşbirliği” ile “Liderlik ve Vizyon Geliştirme Yöntemleri  Geleceğe Bakış” “Akademik ve Teknolojik İşbirliği Yöntemleri”, “Çağdaş Türk Edebiyatının Öğrenilmesi ve Yaşatılması” konulu paneller yer aldı.

24 ülkeden 300 genç ile Türk Cumhuriyetleri’nden parlamenterler, Türk Birliği Dayanışma Derneği yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen forumun açılışına, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Mili Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Sivil Savunma Teşkilatı Başkan Yardımcısı İsmail Özcan, Azerbaycan Kıbrıs Dostluk Camiası Başkanı Orhan Hasanoğlu, akademisyenler ve yetkililer katıldı.

kktc