RÖPORTAJ

Enes İbrahim: Türk Milletinin Gür Sesi Olacağım

Makedonya meclisi, seçimlerin sona ermesinin ardından 9. dönem milletvekilleri bugün meclisin kurucu oturumunda yerlerini aldılar. 120 milletvekilinin yer aldığı Makedonya Cumhuriyeti Parlamentosunda Türkleri temsilen 2 Türk milletvekili mevcut. Parlamentoda, VMRO-DPMNE ve koalisyonu listelerinden seçilen TDP Milletvekili Yusuf Hasani ile SDSM ve koalisyonu listesinden seçilen THP Milletvekili Enes İbrahim Türkleri temsil edecek isimler.

Dünyanın neresinde, hangi ülkesinde olursa olsun Türk olmakla gurur duymuş, milletinin menfaatlerini her zaman kendi menfaatlerinin önünde tutmuş birisi olarak kendisini tanımlayan THP  Milletvekili Enes İbrahim sitemize özel açıklamalarda bulundu.

Enes İbrahim ‘‘geçen dönem türbülanslı bir dönem olmasına rağmen kısa bir süre zarfında Makedonya Türklerinin sorunlarını gündeme getirdiğini  fakat bu dönem sorunlara çözüm bulma konusunda da çalışmalarda bulunacaklarını’’ söyledi.

THP Milletvekili Enes İbrahim ‘‘ kavgayla değil barışla, çatışmayla değil uzlaşmayla, küslükle değil kucaklaşmayla, fitneyle değil kavuşmayla her meselenin üstesinden gelebileceklerini ifade ederken,  kişisel olarak, toplumdaki  kendisinden kopuk, ulaşılamayan siyasetçi kavramını degistirmek için elinden geleni yapacağını’’ söyledi. İbrahim, ‘‘seçildikten sonra bizi unutmasın diyen tüm unutulmuşlar, kimliği, kültürü, hakları, özgürlükleri tüm elinden alınmışlar için bügüne kadar siyaset yaptığını, kendisini kabul ettirmenin derdine düşmediğini ve Vmro-Dpmne rejimine karşı dik duruş sergilediklerini ’’ ifade etti. THP Milletvekili Enes İbrahim konuşmasının devamında ‘‘ Türk milletinin menfaatleri doğrultusunda çalışacağını ve Makedonya Türklerinin Makedonya Parlamentosunda gür sesi olacağını söylerken, partisine ve yer aldığı koalisyona oy veren herkese ayrı ayrı teşekkür’’ etti.

Follow by Email
WhatsApp