SİYASET

Enes İbrahim: Hükümet İçin Heykeller 100.000 Türk’ten Daha Değerli

Türk Hareket Partisi Milletvekili Enes İbrahim bugün Makedonya Cumhuriyeti Parlamentosu’nda 2017 yılı için öngörülen bütçe ile ilgili basın toplantısı düzenledi. İbrahim basın toplantısında Vmro – Dpmne hükümeti için heykeller, binalar 100.000 Türk’ten daha değerli olduğunu iddia ederken, bütçenin şeffaf bir şekilde harcanmadığını ve rekor bir bütçede Türklerin yoğun yaşadıkları bölgelerde ve 2 Türk belediyesinde projeler ve yeni yatırımlar öngörülmemiş. Heykellere harcanan paralarla Türklere yatırım yapılsaydı bugün Makedonya Türkleri’nin konumunun çok daha iyi olacağını söyleyen İbrahim, 11 Aralık’tan sonra halkın parası halkın ihtiyaçları doğrultusunda şeffaf bir şekilde harcanacağını söyledi.

2017 yılı için teklif edilen rekor değerdeki bütçe ile çok etnikli toplum inşa edilmesi mümkün değildir.

Görünen o ki, iktidarı oluşturan partilerin ihale ortaklığı gayet iyi bir şekilde işlemektedir.

2017 yılı için öngörülen bütçe ile iki Türk belediyesi ve Türklerin çoğunlukta yaşadığı bölgeler tam anlamıyla unutulmuşlardır.

Her geçen gün Üsküp 2014 projesi kapsamında değeri milyonlarca Avro’yu bulan; yeni binaların, yeni heykellerin türemesine şahit olmaktayız. Diğer yandan ise, verilen sözlere rağmen Türk Tiyatrosu’nun inşası bir türlü tamamlanamamaktadır.

Öngörülen rekor bütçe ile VMRO-DPMNE hükümeti bir kez daha ayrımcı yüzünü göstermiş ve Makedonya Cumhuriyeti’nde yaşayan belli kesime ait olan vatandaşların ihtiyaçlarını görmezden gelmiştir. Bu unutulan kesim arasında Türkler bir kez daha yer almışlardır.

10 yıl içerisinde VMRO-DPMNE hükümeti 25 milyar Avro üzerinde para harcamış, fakat Türk yerleşim bölgelerinin sorunlarını çözmemiş ve Türklerin sıkıntılarına çare bulmamıştır.

Yapımı için 400.000 Avro harcanan Todor Aleksandrov’un heykeli yerine Kanatlar, Novak, Gradoşor, Kalkova, Yüksek Mahalle, Ali Koç-Kocaali, Buçim, Pırnalı, Bansko (Ustrumca) ve Koliçan’da spor sahaları yapılabilirdi.

Vasil Çakalarov heykeli için harcanan yaklaşık 550.000 Avro; Türkçe eğitime yatırım olarak kullanılsaydı bütün kitaplar Türk diline tercüme edilmiş ve Türkçe öğretim görülen her okulun araç gereç ihtiyacı karşılanmış olurdu.

‘Gemiciler’ heykeli için neredeyse 1.250.000 Avro harcanırken, bu parayla Koliçan, Kalkova, Dedeli, Topolnitsa ve Plasnitsa belediyesindeki su problemi çözülebilirdi.

Pavel Şatev heykeli için bütçeden yaklaşık 250.000 Avro harcanırken, bu para ile Poçival-Şaşavarli ve Radanya-Hocalı yolları yapılabilirdi.

Bu hükümet; Gençlik ve Spor ile Görsel ve İşitsel hizmetler ajanslarının yerleşmiş olduğu Branko Braşnarov binasının inşaası için 4.5 milyon Avro’nun üzerinde harcama yapmıştır. Bu binaya harcanan para son 10 yılda Türklerin ihtiyaçları için harcansaydı bugün Makedonya Türkleri’nin konumu çok daha iyi durumda olacak ve birçok soydaşımız göç etmek zorunda kalmayacaktı.

Bu hükümet, kendisi için binaların ve heykellerin Makedonya’da yaşayan 100.000’in üzerinde Türkten daha önemli olduğunu kanıtlamış oldu.

Türkler vergilerini ödeyip bütçeye katkı yapmaktadırlar, ancak belli bir kesim bu paraları lüks bir hayat sürdürmek için kullanmaktadır.

Türk Hareket Partisi olarak bütçenin böyle savurgan ve adaletsiz bir şekilde kullanılmasına asla izin vermeyeceğiz.

11 Aralık’tan sonra halkımızın parası şeffaf bir şekilde ve sadece Makedonya Cumhuriyeti’nde yaşayan tüm vatandaşların ve soydaşımızın ihtiyaçlarını giderme amacıyla kullanılacaktır.

resim08

todor-aleksandrov

cakalarov-heykeli

gemiciler-heykeli

branko-brasnarov

pavel-satev-jpeg