EĞİTİM

Eğitim Sendikası (SONK): Okullar ve Kreşler Siyaset İçin Kullanılmasın

Bağımsız Eğitim, Kültür ve Blilim Sendikası başkanı Yakim Nedelkovski: okullar ve kreşler siyasi etkinlikler ve aktiviteler için kullanılmasın. Sendika başkanına göre, siyasiler kamu kuruluşlarından uzak durmalıdır ve kesinlikle eğitim kurumları siyasi partilerin etkinliklerinden uzak tutulmalıdır. Bir hafta önce Ali Ahmeti’nin partisi DUİ Çair semtindeki ,,Yaşar Bey Şkup’’ ilkokulunda seçim ofisi açtı.

Geçenlerde ebeveynler sosyal medya üzerinden şikayetçi olmuşlardı, sebebi ise onların bilgisi dışında çocuklarının Üsküp’ün Lisiçe semtindeki ,,Pçelka’’ kreşinden Yukarı Lisiçe semtindeki ,,Lavçe’’ kreşe taşınmalarıydı. Bir ebeveyne göre çocuklar taşıdıkları diğer kreşte resim çekmişler ve bu siyasi amaçlı yapılmıştır. Yeni kreşin açılışına Aerodrom Belediye başkanı İvitsa Konevski ve Yardımcı Sosyal Politikalar Bakanı Dime Spasov katılmıştır.

Ders yılının başlanğıcında da eski başbakan Nikola Gruevski ve ailesinin kızının ,,Koço Ratsin’’ ilkokulundaki törene katılımıyla kamuoyunun tepkisini çekmiş ve ağır eleştirilere sebep olmuştu.

SONK başkanı, İş ve Sosyal Politikalar bakanı Frosina Remenski’nin kreş müdürlerine önceden gönderilen kreş çalışnlarına 40 saatlik sabit çalışma zamanı kararını kaldırmasını selamladı.