GÜNCEL

Devletin Zirvesi Fransa’nın Yeni Teklifine Destek Verirken, Muhalefetten Destek Yok

Hükümet ve Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski’nin dün Avrupa’nın Bulgaristan’ın AB ile müzakerelerinin başlaması için vetosunu kaldırma önerisine olumlu yaklaşmasının ardından, muhalefetten Fransa’nın yeni teklifine destek gelmedi.

Dün yapılan Ulusal Güvenlik Konseyi’nin toplantısının ardından Başbakan Kovaçevski, ana muhalefet partisi Vmro-Dpmne Genel Başkanı Hristiyan Mitskovski ile görüştü.Başbakan Kovaçevski  bugün Arnavut İttifakı Genel Başkanı Ziyadin Sela ile görüşmesi bekleniliyor.

Meclis ile yapılan istişarelere ilişkin olarak Başbakan, Meclis’te müzakerelerin meclis usulüne göre yapılacağını, çünkü “Hükümet müzakerenin nasıl yürütüleceğini belirleyemez” dedi.

Cumhurbaşkanı Pendarovski, Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısından sonra yaptığı açıklamada, değiştirilen Fransız önerisinin, üç unsurun önemli olduğu ve bu nedenle bu formattaki teklifin kabul edilebilir olduğu Avrupa entegrasyonu aşamalarından biri için bir geçiş uzlaşması olduğunu söyledi.

Mitskoski ve Vmro-Dpmne için bu iki belge kabul edilemez.

Ne kişisel olarak ne de Vmro-Dpmne için bu iki belge kabuş edilemez. Mitskoski,  Kovaçevski’ye teklif olarak sunulan bu Fransız teklifini reddetmesini ve erken seçim talebinden geri çekileceğini teklif ettiğini belirtti.