AVRUPA

Devlet Döviz Müfettişliği Müdürlüğüne Maksud Ali Atandı

Makedonya Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu tarafından yapılan son atama kararnamesinde Maliye Bakanlığı bünyesindeki Devlet Döviz Müfettişlik kurumunun müdürlüğüne Maksud Ali atanmıştır. Maliye alanında kritik ve hassas bir pozisyona sahip olan kurum ilk kez bir Türk tarafından yönetilecek.

Devlet Döviz Müfettişlik kurumu kendi içerisinde iki şubeye ayrılırken bunlardan birincisi ”Müfettişlik ve analiz” şubesi diğeri ise ”Hukuk İşleri ve Döviz İhlalleri” şubesi. Sözkonusu kurum banka, döviz birosu ve tasarruf şirketleri haricinde diğer bütün şirketlerin döviz işlemlerini teftiş etmek ile yükümlü. Bu alanda birçok yetkiye sahip kurum finansal çevrelerde ayrı bir öneme sahip.

Maksud Ali ekonomi mezunu olup belli bir dönem bankacılık alanında çalışmış ve uzun yıllar ticaret yapmıştır. 2002-2004 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan vekilliği, 2004-2006 yıllarında ise Maliye Bakan vekilliği görevlerini yürütmüştür. Siyaset alanında yıllardır aktif olan Ali, siyasi partilerde çok sayıda görev yürütmüştür.