SİYASET

Deskoska: Yolsuzluğun Temizlenmesi Ülkedeki en Önemli Süreçtir

Adalet Bakanı prof. Renata Deskoska bugün Birleşmiş Milletler Yolsuzlukla Mücadele Sözleşmesine (UNCAC) Taraf Devletler Konferansının sekizinci toplantısına hitap etti.

Konferans her iki yılda bir düzenlenmekte ve konferansın amacı, taraf devletlerin sözleşmedeki ilerlemelerini kontrol etmektir.

Birleşmiş Milletler Yolsuzlukla Mücadele Sözleşmesi (UNCAC), Kuzey Makedonya hukuk düzeninin bir parçasıdır ve uygulaması incelemeye tabidir.

Bakan Deskoska “Yolsuzluk, demokrasi ve hukukun üstünlüğü için bir tehdittir. Güçlü, bağımsız ve tarafsız yolsuzlukla mücadele mekanizmalarına sahip toplumlar, önemli ölçüde daha iyi yaşam kalitesine sahip toplumlardır. Toplumda yolsuzluğun arındırılması çok zor bir süreçtir, ancak daha iyi eğitim, sağlık, idari hizmetler, vatandaşlarımız için adalete daha iyi ve daha eşit erişim sağlayan bir ülkede en önemli süreçtir ”dedi.

Bakan Deskoska, konuşmasında yolsuzlukla mücadele çerçevesinin güçlendirilmesi ve BM Yolsuzlukla Mücadele Sözleşmesinin (UNCAC) tavsiyelerinin uygulanmasında Adalet Bakanlığının başarılarını ve yeni Yolsuzluğun Önlenmesine İlişkin Kanunun kabul edilmesini  en önemli başarı olarak saydı.