BALKANLAR

Deliorman’ın Güzelliği İbrahim Paşa Camiini Kucaklıyor

Razgrad (Hezargrat) Valisi Günay Hüsmen, sosyal medyada paylaşılan görüşlere kulak verdi. Vali, Razgrad’da İbrahim Paşa Camiinin etrafına inşa edilen sağlam metal panel çitlerinin şehrin orta kesiminde gri noktalar haline gelmemesi gerektiğini kabul etti. Hatta caminin yenilenmesi sırasında onların manzaranın renkli ve çekici bir parçası haline gelmesi bile oldukça olası.

Hüsmen, Deliorman’ın güzelliğinin İbrahim Paşa Camiini kucaklamasını öneriyor. Bu nasıl olabilir? Bu, bölgenin tabiatından manzaralar ve burada hayattan anlar yansıtan fotoğraflarla panellere estetik şekil verilerek olacak. Vinil malzeme üzerine basılacak bu fotoğrafların metal çitleri örtmesi ve onlara yeni, estetik bir görünüm kazandırması amaçlanıyor. Çoğunlukla fotoğrafçı Mehmet Azis’in çalışmalarının yanı sıra diğer fotoğraf sanatçılarının eserleri de kullanılacak.

Vali Hüsmen, “Memleketimizin güzelliğinin Deliorman’ın incisi İbrahim Paşa Camiini kucaklamasından daha iyi ne olabilir? İnşaat işçileri çalışırken vatandaşlarımız bu görüntüden memnun kalacak. Kesinlikle Razgrad’ın misafirlerinin ilgisini çekecek” diye kaydetti. Çitin üzerinde yaklaşık 70 fotoğrafın yer alması planlanıyor. Vali, “Görüntüler sosyal ağlarda paylaşılacak. Medya kuruluşlarına da gönderilecek. Benim için Deliorman’da insanların onları önceden görmesi, girişim hakkında fikirlerini belirtmesi, önerilerde bulunması, görüşlerini bildirmesi önemli. Bir tartışma yapılmasını umuyorum, çünkü gerçekler tartışmada doğar ve gerçeğe de genellikle güzellikle ulaşılır” dedi.

Fotoğraflar, Günay Hüsmen’in Facebook sayfasında, Razgrad Valiliği Facebook sayfasında ve resmi web sitesinde görülebilir.