GENELSİYASET

Cumhurbaşkanı Pendarovski OHAL İlan Etti

Başbakanı Oliver Spasovski bugün düzenlediği basın toplantısında acilen olağanüstü hal ilan edilmesini Meclis’ten ve Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski’den talep etmesinin ardından Meclis Başkanı Talat Caferi Meclis’in fesih edilmesinden dolayı seçim kararını dahil iptal edilemeyeceğini ve bu doğrultuda Hükümet’in gönderdiği talebi Cumhurbaşkanı Pendarovski’ye aktaracağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Pendarovski bu akşam ulusa seslenirken, bu akşamdan itibaren OHAL’i ilan ettiği ve coronavirüs salgını ile mücadelenin genişleyeceği,  bu doğrultuda OHAL ile Hükümet’e daha fazla yetki verildiğini söyledi.

Sağduyuya ve ciddiyete ihtiyaç olduğunu, alınan önlemlere uyulması gerektiğini söyleyen Pendarovski herkes önce kendi sağlığını gözönünde bulundurulmadır diye konuştu.

OHAL ile birlikte anayasanın 126. maddesine göre hükümetin kanun hükmünde kararnameyle 12 Nisan erken genel seçimler ertelenecektir.

Ülke tarihinde ilk kez OHAL ilan edilmesi,hükümetin mevcut duruma daha hızlı ve efektif çözüm bulmasına olanak sağlayacaktır.OHAL  30 gün sürecektir. Gidişata göre uzatılıp, uzatılmayacağı karara bağlanacaktır.