GÜNCEL

Covid-19 Vaka Sayılarında Düşüş Devam Ediyor

Covid-19 vaka sayılarındaki düşüş her geçen gün devam ediyor. Pandeminin dördüncü dalgası uzmanlara göre artık neredeyse bitti. Kuzey Makedonya’da toplam vaka sayısı 2000 civarında. Aktif vaka sayılarında başkent Üsküp den sonra Pirlepe, Manstır ve Köprülü şehirleri gelmekte.

Vaka sayılarındaki düşüşe rağmen kısıtlamaların kaldırılması henüz gündeme gelmedi. Kuzey Makedonya Sağlık Bakanı Bekim Sali konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada kısıtlamaların kaldırılması için henüz erken olduğunu belirtti. Sali bazı ülkelerde kısıtlamaların kaldırılmasından sonra vaka sayılarında ciddi artışların yaşandığını söyledi.

Bulaşıcı Hastalıklar Komisyonu tarafından yapılan açıklamada ise vatandaşların aşı konusunda duyarlı olmaları çağrısı yenilendi. Aşı olmayan veya hatırlatıcı doz konusunda tüm vatandaşlara aşılanma çağrısı yapıldı.

Kuzey Makedonya’da pandeminin başlamasından bu yana toplam 301.491 kişi Covid 19’a yakalanmış, bunlardan 290,254 kişi iyileşmiş ve 9146 kişi de yaşamını yitirmiştir. Ülkede şimdiye kadar yaklaşık 2 milyon Covid-19 testi yapılmıştır.