GÜNCEL

Covid-19 Önlemlerini Hiçe Sayan Mitskoski’den Meyhane Skandalı

Dün akşam Üsküp Boemska sokağında bir meyhanenin iç kısımını denetlemek isteyen müfettişlerin içeri girmelerine izin vermeyen garsonlar ve bir grup özel güvenlik görevlileri ile müfettişler arasında arbede yaşandı. Olay yerine polislerin gelmesiyle birlikte müfettişler meyhanenin iç kısmına girebildi.

Meyhanede ana muhalefet lideri, VMRO-DPMNE Genel Başkanı Hristiyan Mitskovski’nin olduğundan dolayı müfettişlerin içeri girmelerine izin verilmemiş.

Koronavirüs salgını ile yürütülen mücadele kapsamında restoran ve kafeler sadece teraslarda hizmet verebilir. Ancak alınan önlem ve kuralları hiçe sayarak Mitskoski, meyhaninin iç kısmında arkadaşlarıyla birlikte eğlendiği ortaya çıktı.

Mitskoski’nin gizli bir şekilde meyhaneden ayrılmasından sonra, meyhanenin güvenlik kameralarının kayıtları silinmek istenilince, olay yerine özel polis ekipleri geldi.

Kayıtlar silinemeyince, olayın ardından Mitskoski sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada meyhanede bulunduğunu ancak yeni kuralları bilmediğini ifade ederek, para cezası ne kadar ise ödemeye hazır olduğunu belirtti.

İktidar kanadından ise Mitskoski’nin daha önce fitnes salonlarının kapalı olmasına rağmen, fitnes salonuna gizlice giderek, spor yaptığı şimdi ise arkadaşlarıyla birlikte yasakları delerek meyhanede eğlenmesini sorumsuzca bir hareket olarak nitelendirdi.