GÜNCEL

Çavuşoğlu: Makedonya NATO Üyeliğini En Çok Hak Eden Ülkedir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Makedonya temasları kapsamında Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Dimitrov ile bir araya geldi. Çavuşoğlu, “Makedonya NATO üyeliğini en çok hak eden ülkedir” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Üsküp’e gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Dimitrov ile görüştü. Bakan Çavuşoğlu, görüşmenin ardından Makedon mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu Makedonya ile ilişkilere değinerek, “Bu sene diplomatik ilişkilerimizin tesisin 25.yıl dönümünü kutluyoruz. 25 yılda çok önemli mesafeler katettik. Makedonya’yı balkanların ötesinde sadece batı balkanlar değil bölgenin istikrarı ve güvenliği için çok önemli bir ülke olarak görüyoruz” dedi. “İkili ticaret hacmimizde artış var. 460 milyon dolara çıktık. Ama potansiyel de var. Tük yatırımları ciddi şekilde arttı 1.2 milyar dolar civarında. Kültürel ilişkilerimiz eğitimle ilgili her alanda ilişkilerimiz geçekten çok mesafe kat etti” diyen Çavuşoğlu, “Bundan sonraki süreçte daha da çok geliştirmek için bugün birlikte ortaya ortak irade koyduk. Öncelikle karşılıklı üst düzey ziyaretleri sürdürmemiz lazım. İnanıyorum ki ilişkilerimizi hak ettiği daha da ileri noktaya götüreceğiz. Uluslararası platformda da örnek teşkil edecek işbirliğimiz var. Türkiye’yi Makedonya her zaman her alanda desteklemiştir. Biz de Makedonya’yı her zaman aynı şekilde destekledik” diye konuştu.

“MAKEDONYA NATO ÜYELİĞİNİ EN ÇOK HAK EDEN ÜLKEDİR”

“Makedonya, Avrupa Atlantik Entegrasyonunu hakediyor. NATO üyeliğini en çok hak eden ülkedir” diyen Çavuşoğlu, “Suni engeller ortaya çıkarılması gerçekten bölgeye de haksızlıktır Makedonya’ya da haksızlıktır. Biz Makedonya’nın NATO üyeliğine bundan sonra da en güçlü şekilde destek vermeye devam edeceğiz. Aynı şekilde Avrupa Birliğine ve Avrupa ülkelerine de Makedonya’ya ve bu bölgeye içişlerine fazla karışmadan daha fazla yapıcı ilgi göstermelerini de teşvik etmeye devam edeceğiz. Çünkü bu bölgenin istikrarı Avrupa’nın istikrarı demektir. Avrupa’nın güvenliği de buradan Türkiye ve batı balkanlardan başlar” dedi.

Kaynak: İHA

Fotoğraf:Yeni Balkan