GÜNCEL

Byrnes: “ABD ve Kuzey Makedonya, Ortaklıklarını Genişletmek İçin Geniş Fırsatlara Sahipler”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Üsküp Büyükelçisi Kate Mary Byrnes konuk olduğu televizyon proğramında önemli açıklamalarda bulundu.

Byrnes: “Stratejik diyalog, iki ülke arasında sürekli işbirliği için iyi bir fırsattır ve ABD ile Kuzey Makedonya arasındaki ortaklığın devamı için mükemmel bir yol göstergesidir. Savunma ve güvenlik alanındaki durumların yanı sıra ekonomi, enerji, iklim değişikliği, gençlik çalışmaları, kültürel değişim, eğitim gibi birçok başka alanda da çalışmak için hala alan var.” dedi.

Açıklamalarının devamında Byrnes: “Kuzey Makedonya’da bizi endişelendiren bazı alanlar var ve bu konularda özellikle sesli olmamızın nedeni yardım etmek ve destek olmak istememizdir. Bunlardan ikisi en önemlileridir. Birincisi yolsuzluk konusudur. Bu sadece Kuzey Makedonya’da var olan bir sorun değil, ama bir öncelik olmalı, çünkü demokratik kurumlar hala gelişiyor ve sürekli yolsuzlukla baltalanmaları ülkenin gelecekteki güvenliği, istikrarı ve refahı için bir tehdit. İkinci konu ise gençlerin durumudur. Ülkenin sunduğu fırsatlardan gençlerin hayal kırıklığına uğramasından endişe duyuyoruz. Devletin vatandaşlar için çalıştığını göremeyince hayal kırıklığına uğruyorlar. Gençlerin burada geleceklerini görmeleri için cesaretlendirilmeleri gerekiyor ve yolsuzlukla mücadele onların endişelerini gidermenin güçlü bir yoludur” ifadelerini kullandı.