BALKANLAR

Balkan Kökenli Gençler Edirne’de Buluştu

Balkan Gençlik Merkezi himayesinde düzenlenmeye başlayan “Balkan Gençlik Buluşması” programlarının ikincisi Edirne’de yoğun katılımla gerçekleşti. Sunuculuğunu Yusuf Emin’in yürüttüğü programın konukları DEİK Karadağ İş Konseyi Başkanı Naser Alim ve Cevahir Holding Yönetim Kurulu üyesi KMC Edirne fahri Konsolosu Eser Cevahir oldu.

Balkanlarda Türk yatırımlarının konuşulduğu ve gençlerin kariyer planlarının tartışıldığı programda Makedonyalı bir öğrencinin sorusuyla ibreler Makedonya Türk Siyasetine ve 21 Aralık kutlamalarına döndü.

21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı kutlamala etkinlikleri bölünmüşlük olarak nitelendiren genç her iki konuğa nereye katılacaksınız diye soru yöneltti.

Eser Cevahir Türkiye’de olacağını dile getirerek Makedonya Türk siyasi Arenasında var olduğu iddia edilen bölünmüşlük hakkında: “ Bölünmek için öncelikle bir olmak lazım” yanıtını verdi.

Naser Alim ise program boyunca genç kardeşlerimize yol göstermektense yol açacağız dedi ve Türkiye Cumhuriyetinin Balkanlar üzerindeki etkisine vurgu yaparsk “Türkiye Balkanların Babasıdır” sloganını kullandı.

Program sonunda konuşan Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Gençlik kolu başkanı Abdullah Pehlivan, tüm derneklerin gençlik kollarıyla birlikte Balkan Gençlik Merkezi bünyesinde her ay bu etkinlikleri yapacaklarını dile getirdi.