SİYASET

Bakan Kahil, MÜSİAD’ın Düzenlediği Panele Katıldı

Makedonya Cumhuriyeti Hükümeti Dış Yatırımlardan Sorumlu Sayın Devlet Bakanı Prof. D-r Adnan Kahil, bugün Üsküp’te, Türkiye Cumhuriyeti Afyonkarahisar Ticaret Odası’nın yanısıra iş topluluklarından kişilerin de bulunduğu Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen “Balkanlardaki Yatırım Fırsatları” konulu panele katıldı.

  Bu açık oturumda Sayın Bakanımızın yanı sıra, MÜSİAD Balkanlar Başkanı, Sayın Bilal Kara, Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Sayın Bünyamin Kutlu, Türkiye Cumhuriyeti Afyonkarahisar Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Sayın Ahmet Neoldum ve Hukuk Danışmanı Kiril Papazoski Bey’ de söz aldı.

  Bakan Kahil katılımcıları selamladı ve ardından Makedonya Cumhuriyeti’nde yatırımlar için var olan fırsatları anlattı. Sayın Bakanımız Makedonya Cumhuriyeti’nin Balkanların merkezi olduğunu ve işbirliği ile ilgilenen yatırımcılar için Makedonya Cumhuriyetinin bulunduğu konumdan dolayı yatırım için var olan en cazip  yer olduğunu dile getirdi.

  Sayın Bakanımız “Makedonya Cumhuriyeti, Balkanların kalbinde bulunduğundan dolayı stratejik öneme sahip bir ülkedir. Yatırım politikası açısından hazırladığımız değişiklerle şirketlerin başarılı işletmeler oluşturmak için daha fazla fırsatlarının olacağına, Balkan ülkeleriyle olduğu gibi Avrupa ülkeleriylede işbirliğine açık olacağına inanıyorum.” İfadesinde buludu.

  Sunulan imkanların yanısıra Makedonya Cumhuriyeti Hükümeti Dış Yatırımlardan Sorumlu Sayın Devlet Bakanı Prof. D-r Adnan Kahil, koşulların iyileştirilmeye çalışıldığını. Bu sayede tüm sürecin devlet yardımı ve teşvikler açısından daha iyi, daha şeffaf ve adil olacağını belirtti.

 

  Sayın Devlet Bakanı Prof. D-r Adnan Kahil  “Kendi deneyimlerim geçmişte bu sorunlarla ilgilenen bakanların, Dış Yatrım Ajansının ve Teknolojik Sanayi Gelişme Bölgeleri Müdürlüğü’nün oluşturdukları farklı yatırım politikalarının ortaya koordinasyon bozukluğu çıkardığını gösteriyor. Aynı sektörden olan fakat farklı ülkelerden gelen firmalara farklı  teşviklerin yapıldığı olmuştur. Eğer o zaman söz verilmiş ise şimdi harekete geçme zamanıdır. Her deneyimin geçmişten elde edildiği doğrudur. Fakat biz geçmişte yaşamıyoruz.” cümlelerini kullandı.     

 

  Panelden sonra Makedonya Cumhuriyeti Hükümeti Dış Yatırımlardan Sorumlu Sayın Devlet Bakanı Prof. D-r Adnan Kahil potansiyel yatırımcıların sorularını yanıtladı.