GENEL

Bakan Kahil Bahçeli İle Görüştü: Türkiye’deki Birliktelik Bizi Mutlu Ediyor

Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet  Bakanı Prof. Dr. Adnan Kahil Ankara ziyareti kapsamında MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli ve Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile görüştü.

Bakan Kahil, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile yaptıkları görüşmede, iki ülke arasındaki ticaret hacminin geliştirilmesi başta olmak üzere son derece önemli konular üzerine yararlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtirken; “ Türkiye-Makedonya Karma Ekonomi  Komisyonunun Makedonya kanadı başkanlığı benim uhtemde, Sayın Hakan Çavuşoğlu ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede, Başbakan Sayın Zoran Zaev ile bundan kısa bir süre önce Ankara’ya gerçekleştirdiğimiz ziyarette ele alınan ve Sayın Tayyip Erdoğan ve Sayın Binali Yıldırım tarafından kendisine havale edilen konular üzerinde değerlendirmelerde bulunduk. Aynı zamanda TİKA’dan Sorumlu Başbakan Yardımcısı olan Sayın Hakan Çavuşoğlu, Makedonya dönüşünde TİKA’ya sunacağımız projeleri bizzat takip edeceğini bizlere ifade etti. Bunun dışında Makedonya hükümeti olarak FETÖ ile mücadelede Türkiye’nin yanında olduğumuzu ifade ettik. Makedonya Türk Toplumu ve tüm Makedonya halkı adına kendilerine şükranlarımı sunuyorum” dedi

Türkiye’de AK Parti ile MHP arasında yaşanan uyum ve milli mutabakattan Makedonya Türkleri olarak son derece mutlu olduklarını da ifade eden Prof. Dr. Kahil; “Türkiye’nin güçlü olması bizlerin de güçlü olması, Balkanların istikrara kavuşması demek. 15 Temmuz’dan bu yana Türkiye’de sergilenen birlik ve beraberlik bizleri de ziyadesiyle mutlu ediyor, bu duygularımı Sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye de arz ettim. Makedonya Türk Hareket Partisi olarak Türkiye’deki milli tüm partilere eşit mesafedeyiz, amacımız tüm Türkiye’nin desteğini alarak, soydaşlarımızın ve ülkemizin mevcut durumunu daha da ileriye taşımak, Sayın Çavuşoğlu gibi Sayın Bahçeli’de her zaman bizlerin yanımızda olduklarını ifade ettiler, partim, şahsım ve hükümetim adına kendilerine şükranlarımı sunuyorum” dedi.