AVRUPA

Bakan Hasan Yalova Ticaret Odası Temsilcileriyle Görüştü

Türkiye Cumhuriyeti Yalova’yı ziyaret eden Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Elvin Hassan Yalova Ticaret Odası temsilcileri ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Toplantının odağı, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Hükümetinin  yeni ekonomik politikaları ve hem yerli hem de yabancı yatırımcılar için ülkemizde yaratılan çekici iş ortamıydı.

Bakan Hassan, iş yapma koşullarını iyileştirmek ve yatırımları arttırmak amacıyla kabul edilen Yatırımlara Mali Destek Yasası’nın yeni değişikliklerini tanıtıp ülkemizin ekonomik büyümesini teşvik edeceği konusunda hemikir olundu.

Toplantıda ayrıca iş ve yatırım konusundaki mevcut sorunlar ve zorluklar ele alındı, Bakan Hasan Ticaret Odası temsilcilerini ülkemizi ziyaret etmeye, ülkemizin iş potansiyellerini görmeye ve Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’ne yatırım yapmaya teşvik etmeye davet etti.

Yalova ziyaretinde Bakan Hasan, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Yalova Valisi Muammer Erol ile bir çalışma toplantısı yaptı. Görüşmelerde mevcut bölgesel gelişmeler, Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Makedonya Cumhuriyeti arasındaki işbirliğinin genişletilmesi ve derinleştirilmesi ve aynı zamanda iki taraf arasındaki iyi dostluk ilişkilerinden memnuniyet duyulduğu ifade edildi.