GÜNCEL

Avustralya Dışişleri Bakanı Bishop Makedonya’da

Bishop temasları kapsamında Makedon mevkidaşı Nikola Dimitrov ile görüştü. İki bakan başa başa yaptıkları görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

Bishop, Makedonya’da yeni bir hükümetin kurulduğu, yeni bir sayfanın açıldığı ve Makedon halkının beklentilerinin yüksek olduğu bir dönemde gelmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ekonomik reformlar, demokratik değerler, hukukun üstünlüğü ve insan hakları gibi ülkenin gündeminde olan konulardaki atılımların hayata geçirilmesi için Avustralya’nın desteğini sürdüreceğini belirten Bishop, “Bu hedeflere yönelik çabalar desteklenmeli. Çabalarınızda sizleri teşvik etmek için elemizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Makedon Bakan Dimitrov da ziyaretin Makedonya’nın bağımsızlığı kazanmasından bu yana bir Avustralyalı bakan tarafından gerçekleştirilen ilk ziyaret olduğuna dikkat çekti. İkili ilişkilerin geliştirilmesi için büyük bir potansiyelin mevcut olduğunu vurgulayan Dimitrov, “Bu ziyareti ve muhattaplarımızın bölgemize gösterdiği ilgiyi bu potansiyelin kullanılabilmesi için başlangıç olarak değerlendireceğiz.” diye konuştu.

Dimitrov ayrıca ikili görüşmede Avustrlya’da bulunan Makedon diasporasının istek ve taleplerinin de ele alındığını kaydetti.

Görüşmede iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğin ve ticari alışverişin arttırılması imkanlarına değindiklerini belirten bakanlar, sığınmacı krizi, terörle mücadele ve DEAŞ’a karşı yürütülen savaşa iki ülke olarak nasıl bir katkı sağlayabileceklerini konuştuklarını ifade etti.

Kaynak: AA