Arifi: Vatandaşlar Vmro-Dpmne İle DUİ Koalisyonunu İstemiyor
Kalkandelen Belediye Başkanı ve Demokratik Bütünleşme Birliği (DUİ) Genel Başka Yardımcısı Teuta Arifi, Prizma sitesi için verdiği son demecinde ülkedeki siyasi gelişmeler için çarpıcı açıklamalarda bulunuyor.
Arifi, Makedonya Sosyla Demokratlar Birliği (SDSM) lideri Zoran Zaev’in geçen hafta açıkladığı ’’Yeni Hükümet Proğramı’’ hakkında olumlu düşünceleri olduğunu, Avrupa bazlı ve reformsal olduğunu, ayrıca bu proğramın hükümeti kurma görevi verilmesinden sonra daha da geliştirilebileceğini belirtiyor.
Yerel Seçimlerin zamanında gerçekleştirilmesi için gerekli tarihlerin Meclisin çalışmamasından dolayı geçildiğini hatırlatan Arifi, Meclisin bir an önce çalışmaya başlaması gerektiğini vurguluyor. Kalkandelen Belediye Başkanlık görevi için yeniden aday olmasının kendisine mutluluk katacağını da sözlerine ekliyor.
Arifi, partisinin Vmro-Dpmne ile sürdürdükleri ve başarısızlıkla sonuçlanan koalisyon görüşmelerinde anlaşmaya yakın oldukları söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını vurguluyor. Görüşmeleri yürüten partililerin kendilerini Vmro-Dpmne ile dil ve Arnavut siyasi partilerinin ortak platformu konusunda anlaşmaya vardıklarıni bildirdikleri, fakat Özel Yetkili Savcılık konusunda anlaşmanın sağlanamadığını belirtiyor.
Ayrıca Arifi, Vmro-Dpmne ile koalisyona girmeme kararlarının, seçim sonrası yapılan gösterilerdeki ırkçı söylemler ve AB ile NATO karşıtı sergilenen siyasetin etkili olduğunu belirtiyor.