GÜNCEL

Abu Dhabi Kalkınma Fonu ile Yapılan Görüşmelerin Odak Noktası Altyapı, Tarım Ticareti ve Enerji Geliştirme Projeleri

Başbakan Dimitar Kovaçevski, Maliye Bakanı Fatmir Besimi, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Blagoy Boçvarski ve Tarım, Orman ve Su Yönetimi Bakanları Lyupço Nikolovski ile birlikte Abu Dhabi ziyaretleri kapsamında Abu Dhabi Kalkınma Fonu  (ADFD) Genel Müdürü Mohammed Saif Al Suwaidi Genel Müdür Yardımcısı Khalifa al-Qubasi ve fon yönetiminin diğer temsilcileri ile birlikte görüşme gerçekleştirdiler.

Abu Dhabi Kalkınma Fonu (ADFD) bir devlet organıdır, yatırımları milyarlarca dolar olarak tahmin edilen uluslararası bir yatırımcıdır.  Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya’daki hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerde mevcuttur. İki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi ve ülkede BAE’den yatırımların gerçekleştirilmesi için büyük bir potansiyel mevcut.

Toplantıda ilgili bakanlar, ülkemizdeki yatırım fırsatlarını sundular ve belirli altyapı projelerinde işbirliği seçeneklerinin yanı sıra tarım işletmeciliği, güneş enerjisi ve turizm alanındaki yatırımlar hakkında konuştular. Ayrıca yenilenebilir kaynaklar ve “Yeşil Gündem”in hayata geçirilmesine ek olarak, Hükümetin odaklandığı yatırımlar için öncelikli alanlar, dijitalleşme, yenilikler ve modern teknolojiden bahsettiler.

Her iki taraf da, iki ülke arasında karşılıklı ilişkilerin gelişmesine yol açacak bir diyalog inşa etme taahhütlerini vurguladı.