SİYASET

ABD Üsküp Büyükelçisi Baily: Olası Yeni Seçimlerden Farklı Sonuç Çıkacağının Garantisi Yok

ABD Üsküp Büyükelçisi Jess Baily dün ulusal yayın yapan bir televizyon kanalına röportaj verdi. Röportajında ülkedeki siyasi gelişmeler, olası yeni seçimler, Özel Yetkili Savcılık ve ABD’nın Makedonya politikaları konularına değindi.

Baily’nın açıklamalarının satır başları özetle şu şekilde:

– ”11 Aralık seçimleri uzun bir süreç sonunda yüksek katılım ile gerçekleşti. Çok az fark ile sonuçlanan seçimler Makedonya tarihinde ilk kez görülüyor. Şimdi hükümet kurulma sürecine geçilmeli. Bu yüzden siyasi partiler aralarında görüşmeli ve ülkeyi ileriye götürecek hükümetin kurulmasını sağlamalıdırlar’”.

– ” Biz, diğer ülkelerin büyükelçileri ve AB Genişlemeden Sorumlu Yetkilisi Hahn birçok fırsatta yeni kurulacak hükümetin Prjino anlaşmasının içerdiği reformları hayata geçirmesi gerektiğini, ayrıca Pribe raporunda yer alan reformların acilen yapılması beklentisindeyiz”.

– ” Olası yeni bir Erken Parlamento seçimleri konusunda yorum yapmak istemiyorum, ama yeni seçimlerin farklı bir sonuç çıkaracağının garantisi yok”.

– ” Özel Yetkili Savcılık yasa dışı dinlemelerden çıkan konuları araştırma amacı ile kuruldu. Fakat o dönemde kimsenin bu konu hakkında nekadar delil ve çalışma malzemesi olduğuna dair bir fikri yoktu. Ayrıca Özel Yetkili Savcılık çalışmalarında engeller ve yavaşlatmalar ile karşılaşıyor”.

– ” Beni Arnavut siyasi partilerinin platformu dahil hiçbir platform ilgilendirmiyor”.