AB Ülkeleriyle Roaming Ücreti % 30 Oranında Düştü
Kuzey Makedonya Bilişim Toplumu ve Kamu Yönetimi Bakanı Azir Aliu, AB mobil operatörleriyle Batı Balkan ülkelerindeki mobil operatörleri arasında imzalanan düşük roaming ücreti anlaşmasının 1 Ekim tarihi itibariyle yürürlüğe girdiğini duyurdu.
Bakan Aliu yaptığı açıklamada “Bu anlaşma, vatandaşlarımızın ve iş insanlarının AB ülkelerine gittiklerinde roaming kullanımında harcamaları yüzde 30 daha düşük olacak. Bu durum aynı şekilde AB vatandaşlarının ülkemizde roaming kullanımı için de geçerli.” dedi.
Kademeli olarak roaming ücretinin düşürmek için çalışmalar yürütüldüğünü de aktaran Aliu, “2026 yılında roaming ücretine yüzde 30 oranında bir indirim daha uygulanması bekleniyor. Ayrıca 2028 yılı itibariyle de roaming ücretinin tamamen yerli piyasadaki fiyatlarla eşitlenmesi planlanıyor.” diye konuştu.