GENELSİYASET

AB Parlemanteri Vajgl: Bazı Siyasilere İyi Avukatlar Tutmaları Tavsiyesinde Bulundum

Üsküp’e yaptığı son ziyatetinde Avrupa Parlamentosu, parlamenteri İvo Vajgl ilginç açıklamalarda bulundu. Vajgl ‘’11 Aralık tarihinde tabiki seçimler gerçekleştirilecektir, bazı siyasi partilerin seçim çalışmalarına hala başlamamaları onların bu seçimleri kaybedeceği anlamından başka bir anlam taşımamakta’’ dedi. Gözlemlediği ve aldığı güvenilir duyumlara göre Vajgl, Vmro-Dpmne’nin yerel teşkilatlarında hala seçim çalışmalarına başlamadığını açıkladı.

11 Aralık seçimlerinin ertelenmeyeceği düşüncesini parlamenterler, Richard Howitt ve Eduard Kukan’da paylaşıyorlar. Sözkonusu parlamenterler AB Parlamentosunda Makedonya’dan Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile toplantı gerçekleştirdiler. Kendilerine göre bir siyasi partinin seçim öncesi dönemde aktif olması o partinin iç meselesi ve bu konu seçim tarihi açısından hiçbir önem taşımamakta olduğunu söylediler.

Kukan’a göre bir siyasi partinin seçim öncesi çalışma yürütmemesi bile başlı başına bir aktivite sayılabilir.

Vajgl ‘’Bütün siyasi partiler sadece seçimlerin hür ve demokratik olmasının önemine değil, seçim sonuçlarının kabul görmesi ve saygılanmasının da önemini kavramalıdır’’ dedi.